Správne skladovanie byliniek. TAKTO nestratia dôležité vitamíny

Obľúbená bylinka porastie aj v črepníku.
Obľúbená bylinka porastie aj v črepníku.
Zdroj: profimedia.sk

3.  V tme

Sklenené nádoby uskladnite v tmavej miestnosti alebo skrinke. Ak sú vystavené dennému svetlu, bylinky strácajú dôležité látky aj svoju vôňu.

4. Vždy čerstvé

Niektoré bylinky môžete namiesto sušenia uskladniť čerstvé. Nasekané ich vložíte do dózičiek a dáte zmraziť. Nie všetky bylinky sú však na mrazenie vhodné. Z mnohých ostane po rozmrazení "blato". Veľmi dobre sa dajú zmraziť kôpor, petržlen, pažítka či zeler. Horšie je to s bazalkou alebo mätou. Bazalku môžete nasekať, zaliať olivovým olejom a vložiť do nádobiek na ľad. Kocku potom vhodíte počas varenia do pripravovaného pokrmu, no na šalát už vhodná nebude.

Správne uskladnenie je veľmi dôležité najmä pre zachovanie vône, chute a najmä zdraviu prospešných látok a vitamínov.

autor:  Jana
2.10. 2020 12:01
Diskusia  ()
Diskusia
44