26.7. 2021 15:00

7 dôvodov, prečo by ste mali v záhrade používať OCOT

26.7. 2021 15:00

7 dôvodov, prečo by ste mali v záhrade používať OCOT

Foto: Picasa

Chémia je účinná, o tom niet pochýb, ale je aj škodlivá. Čo tak pomôcť si v záhradke viac prírodne? Ide to veľmi jednoducho - octom.

Jablčný ocot.
Jablčný ocot.
Zdroj: profimedia.sk

Aký použiť?

Jablčný ocot vzniká nastrúhaním ovocia vrátane jadra a šupky. Ďalej prechádza kvasením, ku ktorému dôjde po pridaní hroznového cukru a troche chleba (domáca výroba), vody. Po desaťdňovom odpočinku na tienistom mieste treba zmes premiešať a precediť.

Biely vínny ocot sa vyrába z vína kvasením. Na trhu dostanete aj bio vínny ocot, ktorý sa vyrába z výhradne kvalitného vína bez prídavku farbív, aróm a konzervačných látok.

Čo ocot dokáže, čítajte ďalej...

autor:  Redakcia Lepšie Bývanie
26.7. 2021 15:00
Diskusia ()
Zdieľať článok