31.3. 6:00

Zvyšky jedál, ktoré môžu byť rizikom: Jete ich alebo vyhadzujete?

31.3. 6:00

Zvyšky jedál, ktoré môžu byť rizikom: Jete ich alebo vyhadzujete?

Foto: Shutterstock

Niet nad to, keď nemusíte variť - či už na večeru vďaka obedu, alebo na druhý deň. Pozor však na to, aby ste neohrievali niečo, čo už ďalšie teplo nepotrebuje. Ktoré potraviny hrozia rizikom?

Ryža

Ryža obsahuje mikroorganizmus nazývaný bacillus cereus, ktorý sa množí pri izbovej teplote a môže spôsobiť otravu jedlom. Neznamená to, že musíte všetku nespotrebovanú uvarenú ryžu vyhodiť, iba ju okamžite po ochladení odložte do chladničky. Ideálne do hodiny, najviac dvoch. Tanier, na ktorom "trčí" zvyšok obeda až do večera, radšej nedojedajte.

autor:  Gabi
31.3. 2021 6:00
Diskusia ()
Zdieľať článok

Podobné témy