19.3. 2020 6:00

Varíme zo zvyškov: TÝMTO výrazne ušetríte v domácnosti (a to nielen peniaze)

19.3. 6:00

Varíme zo zvyškov: TÝMTO výrazne ušetríte v domácnosti (a to nielen peniaze)

Foto: unsplash.com

Ako to robili naše babičky, že dokázali využiť pomaly aj poslednú šupku zo zemiakov? Ako navarili pre celú rodinu doslova za pár korún a vždy mali v komore upečenú ešte aj nejakú dobrotu? Poznali umenie varenia zo zvyškov!

Stáva sa vám, že vyhadzujete jedlo? Každý člen v domácnosti krčí nos a hovorí, že druhý či tretí raz už to isté jedlo jesť nebude? Práve teraz, keď trávite toľko času spoločne doma, prišla tá chvíľa, aby ste prehodnotili fungovanie svojej domácnosti. Ušetrí vám to nielen čas, ale aj nervy a hlavne mnoho peňazí.

Ako to robili ženy v minulosti? Zavolajte svojej babičke, rada vám poradí!
Ako to robili ženy v minulosti? Zavolajte svojej babičke, rada vám poradí!
Zdroj: unsplash.com

Čo potrebujete zmeniť?

Prvým krokom je prestať vnímať svoju kuchyňu ako reštauráciu. Žiadny člen si neobjednáva z menu a vy nevaríte jednu špeciálnu porciu pre každého stravníka, veď niektoré jedlá proste treba navariť v určitom množstve. Na druhú stranu sa nebojte zobrať do ruky ceruzku a prípadne aj kalkulačku a svoje obľúbené recepty vydeľte alebo vynásobte. Uvariť polovičnú porciu takto nebude problém.

Používajte kuchynskú váhu a vážte presné porcie. Čoskoro zistíte, či vám stačí ako jedna príloha 100 gramov ryže pre dve osoby alebo musíte gramáž upraviť. Množstvá si poznačte pri cestovinách, ryži, ale hoci aj pri strukovinách a ostatných surovinách. Tabuľku si môžete vyvesiť na chladničku, aby bola vždy po ruke. Pozor, len málokto odhadne správnu gramáž od oka, preto na začiatku rozhodne používajte váhu.

autor:  Andrea
19.3. 2020 6:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia

Sledujte nás na instagrame

44