12.11. 2020 12:00

Staráte sa o HUBKY na riad správne? Netreba ich hneď vyhadzovať, ale...

12.11. 12:00

Staráte sa o HUBKY na riad správne? Netreba ich hneď vyhadzovať, ale...

Foto: Shutterstock

Asi netreba opakovať, že kuchynská hubka je rajom pre baktérie. Nakoľko je neustále vlhká, držia a množia sa v nej veľmi rady, k tomu treba prirátať, že na hubke sú zvyšky jedál a špina. Čo s tým? Najrýchlejším spôsobom je hubku vymeniť za novú, ale to zrejme nebudete robiť po každom použití...

Výmena hubky prichádza na rad po istom čase, prípadne aj po kratšom, keď vidíte opotrebovanie a stratu materiálu. Meniť ju treba najmenej raz do mesiaca, poriadne umývať a sušiť každý deň. A čo medzitým, aby si udržala čistotu? Naučte sa hubku správne dezinfikovať. Je to veľmi jednoduché, časovo nenáročné a najmä účinné pre zlepšenie hygieny.  Máte 4 možnosti:

Vriaca voda

Vyváranie vecí je overeným spôsobom, ako zničiť baktérie a vírusy, ktoré sa na nich držia. Platí to aj pre kuchynské hubky. Tú svoju dajte do nádoby, zalejte vriacou vodou a nechajte stáť, kým voda nevychladne. Potom ju vyberte, vyžmýkajte a nechajte uschnúť.

Hubku na riad by ste mali pravidelne meniť a medzitým ju dezinfikovať.
Hubku na riad by ste mali pravidelne meniť a medzitým ju dezinfikovať.
Zdroj: Shutterstock

Ocot

V domácnosti je ocot veľmi šikovným pomocníkom, nakoľko čistí a dezinfikuje. Môžete ním "spasiť" aj svoju hubku, stačí ju zaliať octom, nechať postáť 5 minút a potom dobre prepláchať saponátom a horúcou vodu. Samozrejmosťou je následné vysušenie.

autor:  Gabi
12.11. 2020 12:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia
44