26.11. 2021 15:00

Skontrolujte si kuchyňu: Viete, ktoré hrnce môžu škodiť zdraviu?

26.11. 2021 15:00

Skontrolujte si kuchyňu: Viete, ktoré hrnce môžu škodiť zdraviu?

Foto: Shutterstock

Popularita hliníkových hrncov a panvíc bola založená predovšetkým na tom, že boli lacné a viedli veľmi efektívne teplo. Avšak časom sa zistilo, že sú škodlivé pre zdravie. Dnes už máme mnoho vhodných alternatív, takže si svoju kuchyňu dôkladne skontrolujte.

Jed, ktorý sa môže uvoľňovať do potravín pri varení hliníka je hliník sám. Prečo je to problém? Veľké množstvo tohto prvku sa našlo v mozgu pacientov s Alzheimerovou chorobou, čo dokazuje, že hliník môže prechádza cez krv do mozgu. Okrem riadu, cez ktorý sa môže do nás hliník dostať, ho môžeme vstrebať z prírody. Vyskytuje sa v pôde, kde ho môžu absorbovať produkty v nej pestované.

Okrem toho sa hliník pridáva do spotrebného tovaru, dokonca do liekov na hemoroidy alebo dezodorantov, tavených syrov, zubných pást a pod. Je nemožné žiť úplne bez hliníka. Telo nemá z hliníka žiadne výhody a snaží sa ho zbavovať. Vo veľkom množstve je však škodlivý.

autor:  Redakcia Lepšie Bývanie
26.11. 2021 15:00
Diskusia ()
Zdieľať článok

Podobné témy