9.3. 2020 6:00

Prineste jar na stôl: Poradíme, ako pripraviť dokonalú pastvu pre oči aj jazyk

9.3. 6:00

Prineste jar na stôl: Poradíme, ako pripraviť dokonalú pastvu pre oči aj jazyk

Foto: unsplash.com

Prvé lúče jarného slnka pomaly prebúdzajú prírodu aj naše chúťky na zmenu v jedálničku. Ak ste sa pristihli, že v týchto dňoch túžite viac po čerstvých potravinách a sviežich šalátoch, tak je to neklamné znamenie novej sezóny!

Prirodzene, jedlo nemá uspokojiť iba naše chuťové poháriky, a tak by sme mali venovať patričnú dávku pozornosti aj jeho servírovaniu. Ako teda dostať na naše stoly tú pravú jarnú náladu?

Jar na tanieri si jednoznačne vyžaduje veľa farieb a sviežosti.
Jar na tanieri si jednoznačne vyžaduje veľa farieb a sviežosti.
Zdroj: unsplash.com

Farba čerstvosti

Zelená farba patrí neodmysliteľne k jari a prebúdzajúcej sa prírode. Nemusí ísť nevyhnutne iba o farbu zelených šalátových listov. Rovnako dobre vám bude chutiť aj avokádo nabité dôležitými živinami, či čerstvé bylinky priamo zo záhrady.

Okrem zelenej na svoj tanier určite zaraďte i mnoho červenej napríklad v podobe sviežej reďkovky. Keďže však vieme, že najviac vitamínov na tanieri máme, až keď obsahuje všetky farby dúhy, tak presne takto by ste mali zeleninovú či ovocnú prílohu vždy aranžovať.

autor:  Andrea
9.3. 2020 6:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia

Sledujte nás na instagrame

44