7.9. 2021 6:00

Potraviny, ktoré NEDÁVAŤ do mikrovlnky: Z čoho hrozí otrava alebo popálenie?

7.9. 2021 6:00

Potraviny, ktoré NEDÁVAŤ do mikrovlnky: Z čoho hrozí otrava alebo popálenie?

Foto: Shutterstock

Dnes je mikrovlnná rúra v každej druhej domácnosti. Zrejme aj u vás. Existujú však pravidlá, ktoré potraviny - s ohľadom na svoje zdravie - by ste do nej nemali dávať. Viete, ktoré to sú?

Zohrievanie listovej zeleniny môže byť poriadne nebezpečné. Táto zelenina totiž obsahuje dusičnany, ktoré sú za normálnych okolností pre nás prospešné a zdravé. No po ohriatí v mikrovlnnej rúre sa môžu premeniť na dusíkaté látky nitrozamíny, ktoré sú podľa štúdií karcinogénne.

Listová zelenina
Listová zelenina
Zdroj: Isifa
autor:  Redakcia Lepšie Bývanie
7.9. 2021 6:00
Diskusia ()
Zdieľať článok