20.5. 12:00

Pestujete doma zázračnú BAZALKU? V TÝCHTO chutných dobrotách ku využijete!

  Zmrzlinové tortičky

Zmrzlinové tortičky s jahodami a bazalkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Potrebujete:

  • 300 g menších jahôd
  • 1 vanilkový struk
  • 2-3 vetvičky bazalky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 50 g horkej čokolády

POSTUP

  1. Jahody umyte, osušte a očistite. Štyri dajte bokom, zvyšok nakrájajte na polovice. Pripravte si štyri vyššie misky ako na suflé. Do stredu vložte celé jahody a okolo nej rozložte prepolené jahody reznou stranou k okrajom misky.
  2. Tretinu vanilkového struku rozpoľte a vyškrabte z neho dreň. Zvyšok dobre zabaľte a odložte na iné. Bazalku opláchnite, odtrhnite šesť najväčších lístkov a nasekajte najemno.
  3. Žĺtok vyšľahajte s lyžicou cukru a vanilkovou dreňou do krémova. Bielok vyšľahajte na tuhý sneh. Potom doň zašľahajte lyžicu cukru. 150 g smotany vyšľahajte do tuha a zamiešajte spolu s nasekanou bazalkou do žĺtkového krému. Zľahka zapracujte sneh.
  4. Krém nalejte na jahody do misiek a vrch zarovnajte. Dajte aspoň na 4-6 hodín do mrazničky.
  5. Čokoládu nasekajte a spolu s 50 g smotany na šľahanie rozpustite nad horúcim vodným kúpeľom.
  6. Zamrznuté tortičky vyberte z mrazničky, nechajte trocha roztopiť alebo rýchlo vložte do horúcej vody a ihneď vyberte. Vyklopte, polejte ešte teplou čokoládovou omáčkou a ozdobte bazalkou.

Pozrite si v GALÉRII ďalšie jedlá s bazalkou

autor:  vm
20.5. 2023 12:00
Diskusia ()
Zdieľať článok