8.12. 2021 15:00

Nekupujte drahé maslo: TAKTO si ho doma VYROBÍTE za 15 minút

Domáce maslo.
Zdroj: Dobré jedlo/laura Witteková

Ide to aj bez mixéra

Šľahač

Ak sa vám podarí niekde "vykutrať" zabudnutý piestový šľahač, ktorý kedysi vlastnila hádam každá domácnosť, máte vyhraté. Možno vás bude trochu bolieť ruka, ale poslúži dobre. Maslo však môžete "utriasť" aj v obyčajnej plastovej fľaši alebo zaváracej fľaši s pevným uzáverom.

Výroba domáceho masla.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Mlieko od farmára

Domáce maslo môžete vyrobiť aj zdĺhavejšou metódou. Mlieko od farmára  či z mliekového automatu necháte postáť 1 až 2 dni v chladničke, aby sa na povrchu usadila smotana. Smotanu odoberiete, doplníte asi 200 ml mlieka a necháte niekoľko hodín na teplom mieste. Kyslastá chuť smotany a jej teplota 30 až 35 °C je správnym časom, keď ju môžete začať šľahať.

 

autor:  Redakcia Lepšie Bývanie
8.12. 2021 15:00
Diskusia ()
Zdieľať článok