18.3. 2020 6:00

Nebojte sa toho: Chutný domáci chlieb nie je žiadna veda. Máme návod!

18.3. 6:00

Nebojte sa toho: Chutný domáci chlieb nie je žiadna veda. Máme návod!

Foto: Shutterstock

Už vás omrzelo, že kvôli čerstvému chlebíku musíte každý druhý deň chodiť do obchodu? Nemáte chuť chlieb a pečivo mraziť? Dráždia vás fotky dokonalých bochníkov od kamarátok na sociálnych sieťach? Spravte tomu koniec a začnite si chlebík piecť doma. Nie je to žiadna veda!

Ak to zvládali naše babičky, prečo by sme to v dnešnej modernej dobe nezvládli my? V skutočnosti je pečenie vlastného chleba, pečiva a ostatných dobrôt mimoriadne uspokojujúca činnosť. A v časoch, keď by sme mali vychádzať von čo najmenej, je to aj ideálna voľba. Predstavte si teplý, rozvoniavajúci chlebík, ktorý ste si pripravili úplne sami!

Pripraviť si môžete chlebík od výmyslu sveta. A vždy bude čerstvý!
Pripraviť si môžete chlebík od výmyslu sveta. A vždy bude čerstvý!
Zdroj: Matej Jankovič

Čo na to treba?

Je možné, že vás doteraz odrádzala predstava, že na prípravu chleba potrebujete mnoho času či špeciálnu výbavu. Ani jedno z toho nie je potrebné, ak však, samozrejme, zvolíte vhodný druh chleba. Možností máte mnoho.

Kúpte si hotovú chlebovú zmes v obchode a následne postupujte podľa návodu. Zvyčajne stačí vymiešať s vodou, prípadne niektorou ďalšou surovinou klasickým domácim mixérom a následne nechať vykysnúť. Potom už len vložíte do vhodnej nádoby (hoci aj jenskej misy či tortovej formy), do vyhriatej rúry a váš chlebík je cca za 2 hodiny na svete. Počítajte hodinu na kysnutie a hodinu na pečenie.

autor:  Andrea
18.3. 2020 6:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia

Sledujte nás na instagrame

44