21.8. 2021 6:00

Máte veľa húb? Sušte, mrazte alebo zavárajte, ale SPRÁVNE!

21.8. 2021 6:00

Máte veľa húb? Sušte, mrazte alebo zavárajte, ale SPRÁVNE!

Foto: Shutterstock

Ak sa vám v lese zadarilo a domov ste si doniesli dostatok húb, treba ich okamžite spracovať. Aby ste sa z húb tešili aj o pár mesiacov, môžete ich usušiť, zamraziť alebo zavariť.

Skladovanie

Po príchode z lesa sa všetky pozberané huby vždy snažte hneď spracovať. V prípade, že ich máte viac, ako stihnete zužitkovať ešte v ten deň, zvyšok uložte do chladničky, prípadne krátko predvarte a na druhý deň určite spracujte. Týmto spôsobom sa vyhnete tomu, že vám hubársky úlovok do nasledujúceho dňa znehodnotia larvy hmyzu.

Varenie

Tepelná úprava húb nesmie byť kratšia ako 15-20 minút. Tvrdšie druhy, napríklad kuriatka, podpňovky či modrajúce huby, treba variť či dusiť aspoň 25-30 minút.

autor:  Redakcia Lepšie Bývanie
21.8. 2021 6:00
Diskusia ()
Zdieľať článok