16.9. 2020 15:00

Obyčajná doska na krájanie a toľko chýb: Ktorú z nich robíte aj vy?

16.9. 15:00

Obyčajná doska na krájanie a toľko chýb: Ktorú z nich robíte aj vy?

Foto: Getty Images

Určite netreba hádať, či doma máte dosku na krájanie. V domácnosti sa nájde nielen jedna, ale rovno viacero, nakoľko ide o veľmi šikovných pomocníkov v kuchyni. Mnohí však ani netušia, že aj obyčajná doska sa dá používať lepšie, praktickejšie i hygienickejšie!

Veľkosť

V prvom rade používajte správnu veľkosť. Možno sa to zdá ako detail, ale nie je. Ak zvolíte malú dosku, zbytočne špiníte kuchyňu naokolo, prípadne ju aj kontaminujete mäsom, ktoré krájate. Zakaždým si teda doprajte dostatok priestoru, aby sa veci určené na dosku, držali iba na nej.

Farba

Dosky na krájanie nemajú rôzne farby len tak pre nič za nič. Tie plastové sú od výrobcov rozdelené na červené - určené na surové mäso, zelené - určené na zeleninu a biele - určené na zvyšok potravín. Toto základné delenie treba dodržiavať, aby ste si nekontaminovali potraviny navzájom. Ak používate dosky z dreva, je na vás, aby ste nemiešali mäso s ostatnými surovinami.

autor:  Gabi
16.9. 2020 15:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia
44