Niektoré prírodné triky totiž nefungujú a pokojne sa na nich môžete zasmiať. Sú však aj také, ktoré používali s úspechom generácie žien pred nami a s podobným výsledkom ich používame aj my dnes. Našťastie, máme možnosť skombinovať staré ingrediencie so súčasnými. Aké čistiace triky teda používali naše babičky, ale uplatnenie nájdu aj dnes? A na čo je lepšie pri čistení radšej zabudnúť?
ZABUDNUTÉ, ALE DOBRÉ
Čo nahradilo rady, na ktoré sa časom zabudlo?
Vyprážanie: Keď naše babičky vysmážali, k sporáku postavili nádobu s bielym octom. Ten mal pohltiť pach spáleniny. Fungovalo to, ale dnes sa radšej spoliehame na digestor. Je to účinnejšie a aj jednoduchšie riešenie.
Krájanie: Na krájanie mäsa, ale aj rýb a cesnaku naše babičky používali výlučne drevenú dosku. No naporúdzi mali zvyčajne len jednu, a tak sa v nej držal zápach všetkého, čo prešlo pod ich nožom. Pach z dosky odstraňovali drhnutím rozkrojeným citrónom. Ten naozaj funguje ako čistič, preto sa ho nevzdávajte, ale drevené dosky na krájanie pokojne kombinujte s umelými. Umelá hmota má výhodu, že ju môžete vložiť do umývačky.