1 / 12 -
K potravinám, ktoré netreba jesť surové, patria huby. A to ani tie jedlé! Sú ťažké na trávenie a mnohé druhy sú aj toxické, hoci ide o zberateľné typy hríbov. Aby ste si pochutili, musia byť tepelne upravené, dokonca aj vtedy, ak ich dávate mraziť. Najskôr ich poblanšírujte v osolenej vode a až potom odložte do mrazničky.
Foto: Shutterstock
2 / 12 -
Huby môžete i zavariť.
Foto: shutterstock
3 / 12 -
Huby si nasušte do zásoby. Pridajte ich napríklad do vianočnej kapustnice.
Foto: Shutterstock
4 / 12 -
Hubová polievka na kyslo je vynikajúca.
Foto: archív
5 / 12 -
Huby si môžete uskladniť aj vo forme hubového prášku.
Foto: https://sk.pinterest.com/momwithaprep/
6 / 12 -
Otrava hubami patrí medzi najnebezpečnejšie druhy otráv.
Foto: Shutterstock