Umiestnenie
Logicky sa núka možnosť, aby bola komora v kuchyni alebo hneď pri nej. Treba však myslieť na to, že má mať konštatnú a nižšiu teplotu a že do nej nemá mať prístup priame svetlo. Preto je ideálne, ak má komora aspoň jednu stenu vonkajšiu - nielen kvôli chladu, ale aj kvôli zabezpečeniu vetrania či už okienkom, otvorom alebo prieduchmi. vchod by mala mať mimo priestoru kuchyne. Odborníci odporúčajú umiestňovať špajzu skôr na severnú stranu bývania.
Podlaha a steny
Miesto už máme, teraz poďme komoru zariadiť. Tento priestor sa možno javí ako nedôležitý na efektné upravovanie, ale z praktického hľadiska neurobte chybu. Steny i podlahy by mali byť dobre umývateľné, ideálne obložené chladnejšími materiálmi, ktoré budú držať svoju teplotu. Na stenách môže byť omietka alebo kachličky, na zemi obyčajné PVC, ale pokojne aj kameň.
Teplota
Toľko spomínaný chlad komory je najdôležitejším faktorom, aby vám v nej vydržali potraviny dostatočne dlho čerstvé. Ideálna teplota je 5 až 7 °C, odborníci varujú, aby ste nepresiahli 10 °C.