24.6. 2017 20:00

Rekonštrukcia bez zbytočných výdavkov: Veronika a Martin dnes majú svoje vysnívané bývanie!

24.6. 2017 20:00

Rekonštrukcia bez zbytočných výdavkov: Veronika a Martin dnes majú svoje vysnívané bývanie!

Foto: Laura Witteková

Trojizbový byt, ktorý si Veronika s Martinom kúpili, bol v slušnej kondícii, no nevyzeral dobre. Chceli, aby sa ich nový príbytok niesol v čistých líniách a zároveň pôsobil veselo.

>>> Toto krásne bývanie si zblízka môžete prezrieť v našej fotogalérii TU <<<

I keď mladí majitelia mali ujasnený štýl a približnú predstavu o tom, čo kde bude, potrebovali niekoho, kto dodá celému interiéru jednotný koncept, príjemný vzhľad a konkrétnu podobu jednotlivým solitérom. Na spolupráci sa dohodli s architektmi Anitou Stankovou a Rastislavom Straňákom zo štúdia Point architekti, ktorí sa s interiérom doslova pohrali.

Poďte s nami na návštevu ďalšieho slovenského bývania. Tento krát v znamení minimalizmu

Dispozíciu meniť nebolo treba, tak sa vyhli väčším búracím prácam. Držali sa zadania zachovať z interiéru to, čo sa dalo využiť, čím skresali zbytočné výdavky. Rozhodli sa ponechať dubové parkety a interiérové dvere, pri existujúcej tmavosivej dlažbe s bielymi škárami však trochu váhali. Dobrý nápad pretrieť škáry rovnakou tmavosivou farbou a tak podlahu zjednotiť do jednoliatej plochy nakoniec rozhodol v jej prospech.

Jednoducho zariadená obývačka pôsobí
kompozične aj farebne vyvážene. Nenápadný
biely lesklý nábytok stavia do kontrastu
matnú betónovú stenu.
Jednoducho zariadená obývačka pôsobí kompozične aj farebne vyvážene. Nenápadný biely lesklý nábytok stavia do kontrastu matnú betónovú stenu.
Zdroj: Laura Witteková

So sýtym akcentom

Koncept farebnosti postavili na čierno-bielom základe, ktorý zjemňuje teplo pôsobiace prírodné dubové drevo. Prevažujúce biele plochy s vysokým leskom presvetlili priestor a na ich neutrálnom pozadí krásne vynikli veselé tóny sýtej žltej a zelenej. V tomto duchu architekti navrhli originálnu dekoračnú stenu s geometrickým vzorom, ktorá sa stala hlavným akcentom spoločenskej zóny. Tvorí ju tapeta navrhnutá na mieru.

Poďte s nami aj na návštevu parádnej slovenskej záhrady mladej, modernej rodinky

Tajné miesta

Hlavný vizuálny problém vo vstupnom priestore spôsobovalo do očí bijúce množstvo vstavaných skríň. Na jednej strane odkladacie plochy rodina potrebovala, na druhej strane pôsobili naozaj rušivo. Architekti premodelovali priestor vytvorením bieleho kubusu od podlahy až po strop, ktorým zotreli výraznejšie hranice medzi chodbou a spoločenskou zónou.

Odpútava pozornosť vertikálnym 3D členením a úzkymi otvorenými policami. Aj keď sa javí ako dekoračný obklad, v skutočnosti ukrýva veľké množstvo úložného priestoru v oboch funkčných zónach. V duchu prepájania priestorov nábytkom v jednej línii sa nesú aj nástenné skrinky plynulo prechádzajúce z nenápadnej kuchyne do obývačky. Vynovený minimalistický interiér je dôkazom toho, ako sa dá priestor zmeniť nábytkom na mieru, kombináciou farieb a materiálov a prácou s akcentmi na správnom mieste.

Ing. arch. Anita Stanková
Ing. arch. Rastislav Straňák
autori interiéru
Ing. arch. Anita Stanková Ing. arch. Rastislav Straňák autori interiéru
Zdroj: Laura Witteková

Ing. arch. Anita Stanková
Ing. arch. Rastislav Straňák
autori interiéru
www.pointarchitekti.sk


"Prvou výzvou bolo pre nás už samotné zadanie: „veselý minimalizmus“, druhou jeho skĺbenie s existujúcimi povrchmi a materiálmi. Veľkorysé úložné priestory, ktoré mladá rodina potrebovala, sme navrhli tak, aby pôsobili naoko nenápadne. Vstup odľahčený od množstva dvier teraz pôsobí vzdušne a priestrannejšie. Na návrhu a pri realizáciíí s nami spolupracovala Lenka Bátovská."

autor:  Inéz Búci
24.6. 2017 20:00
Diskusia  ()

Podobné témy

Diskusia

Sledujte nás na instagrame

44