21.11. 2021 18:00

Prístavba 27 m² zaliata svetlom: Takto vznikla nová kuchyňa a jedáleň

Nový priestor v dome.
Nový priestor v dome.
Zdroj: Drawing room architecture

Výhodou rozšírenia domu smerom do záhrady bolo, že architekti mohli pracovať s veľmi svetlými riešeniami. Zadná záhrada poskytuje súkromie, preto veľká časť stien je zo skla a v lete sa jedáleň prirodzene spojí s terasou.

Dom má po dokončení prístavby jednoduchú dispozíciu: Od vchodových dvier sa dá po priamej linke prejsť rovno do zadnej časti domu, kde sa nachádza veľký otvorený priestor. Pre formálnejšie návštevy je však určená hneď prvá časť domu, napravo od vchodu sa totiž nachádza obývačka. Podobným spôsobom boli v minulosti navrhované aj rodinné domy na Slovensku. Mali tzv. prednú alebo parádnu izbu.

Pozrite sa na podrobnosti tejto prístavby v galérii pod článkom.

Zdroj: nonka zdroj foto: drawing room architecture
21.11. 2021 18:00
Diskusia ()
Zdieľať článok