1. Nesprávny postup krájania
Viete, prečo by sme doma mali mať farebne rozdelené dosky na krájanie? Aby bolo na prvý pohľad jasné, kedy chceme ktorú použiť. Je dokola opakovaným pravidlom, že mäso sa má krájať na inej ako zelenina. Ak však nechcete míňať veľa riadu, potom si zaužívajte aspoň postup, že najskôr nakrájate zeleninu a až následne mäso. V opačnom poradí si potraviny môžete kontaminovať.
2. Opakované používanie noža
Na rovnako nebezpečnom princípe stojí aj používanie tohto istého noža. Ak ním nakrájate mäso a následne ešte šúpete cibuľu, netreba sa čudovať, že dôjde k výmene baktérií a možnej kontaminácii. Navyše riskujete aj svoje prsty, lebo rôzne nože majú rôznu ostrosť a použitím toho nesprávneho môže dôjsť k nehode.