Pracovná doska
Na pracovnej doske sa odohráva gro prípravy jedál. Ide o rôzne činnosti, pri ktorých môže dôjsť k jej poškodeniu či znehodnoteniu. Preto si mnohí kladú otázku, aký materiál zvládne najviac a bez ujmy na kráse? Tvrdé drevo, kameň či nerezová oceľ? Každý z nich má svoje prednosti, aj nedostatky. S pracovnou doskou z nerezovej ocele sa zvyčajne stretnete v profesionálnych kuchyniach, ale pokojne ju môžete mať aj doma. Ide o vysoko hygienický, odolný povrch, nepriepustný, na ktorom škvrny nemajú šancu. Má ľahkú údržbu a jediné, čo vám môže časom prekážať sú jemné škrabance. A čo doska zo žuly? Nielen dobre vyzerá, ale je maximálne tvrdá, pevná, odoláva teplu, nárazom a abrazívnemu poškodeniu. Moderný vzhľad, ktorým disponuje, pristane každej kuchyni.