Skôr ako začnete:
1. Zvážte, ako často a v akých množstvách varíte.
2. Urobte si odhad, koľko miesta budete potrebovať na potraviny a kuchynské náradie.
3. Ujasnite si, či plánujete využiť kuchyňu aj na posedenie s priateľmi a rodinou.
4. Odmerajte výšku stien a vzdialenosť medzi nimi.
5. Zaznačte si umiestnenie dverí, okien, ventilácie, odtoku vody, elektriny a radiátora.
6. Premyslite si, na ktorú stenu umiestnite horné skrinky kuchynskej linky.
7. Nezabudnite na miesto potrebné pri otváraní dverí a okna.
8. Pri usporiadaní pracovného priestoru postupujte logicky zľava doprava (chladiace, prípravné, jedálenské, umývacie a odpadové centrum).
9. Ak meníte umiestnenie kuchynskej linky, nezabudnite vziať do úvahy aj novú dĺžku rozvodov.